Personenalarmering

Personenalarmering

Bij het zelfstandig wonen is er soms de angst dat er plotseling iets mis kan gaan. Angst om te vallen. Angst bij een kwetsbare gezondheid of angst voor ongewenst bezoek. Soms zijn het ook de kinderen die zich zorgen maken over een ouder wordende vader of moeder. Daarvoor is de personenalarmering van Het Venster.

De personenalarmering bestaat uit een zender met een alarmknop die u altijd bij u draagt en een alarmapparaat dat op uw telefoon wordt aangesloten. Door middel van dit systeem kunt u op elk moment hulp inroepen van een aantal – door uzelf opgegeven – contactpersonen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een professionele achterwacht als contactpersoon op te geven. Het Venster werkt hierin samen met Icare. Heeft u al zorg van een andere zorgaanbieder; informeer dan naar de mogelijkheden! In veel gevallen kunt u dan uw eigen zorgaanbieder opgeven als professionele achterwacht.

Puck Sleutelkluis (SKG** gecertificeerd)

Indien u gebruik wilt maken van een professionele achterwacht dan heeft u een sleutelkluis nodig. Het Venster biedt SKG** gecertificeerde sleutelkluizen aan. U kunt deze sleutelkluisjes zowel kopen als huren. De kluizen zijn ook afzonderlijk van de personenalarmering te huur of te koop.

Klik hier voor de folder.

Kosten personenalarmering

Voor het gebruik van de personenalarmering wordt een inkomensafhankelijke bijdrage gevraagd (variërend van € 10,00 tot € 16,50 per maand) en een eenmalige bijdrage van  € 20,- voor administratiekosten.  Wanneer u op een later moment besluit om een sleutelkluis te huren of te kopen, brengen wij eenmalig € 12,50 in rekening.

Kosten Sleutelkluis (SKG** gecertificeerd)

Het Venster verhuurt de Puck Sleutelkluis voor € 6,00 per maand (incl. montage). De koopprijs is € 223,85 incl. BTW (excl. montage van € 42,35). Wanneer u ook personenalarmering van Het Venster afneemt, wordt de huurprijs van de sleutelkluis in de inkomensafhankelijke bijdrage van de personenalarmering verrekend. De inkomensafhankelijke bijdrage van de alarmering, incl. de huurprijs van de sleutelkluis varieert tussen de €14,00 en €20,50 per maand. Daarnaast wordt er eenmalig een bedrag van €25,00 gevraagd voor de administratiekosten.

Kosten professionele achterwacht

Sommige zorgaanbieders vragen een klein bedrag (ca. €6,50 per maand; dit wordt apart geïncasseerd) voor hun achterwacht.

Aanvragen

U kunt zich aanmelden bij de Vensterconsulenten. Vult u daarvoor het contactformulier in of bel (0341) 25 72 42.