Jonge mantelzorgers 6 t/m 12 jaar

Hallo,

Fijn dat je op deze website komt kijken. Misschien heb je ons zelf gevonden of misschien heeft iemand je geholpen. Maar belangrijk is dat wij graag kinderen willen helpen die mantelzorger zijn.

En wanneer ben je nu een mantelzorger?
Wanneer er bij jou thuis iemand al langere tijd ziek is of in de war of in een rolstoel zit. Je bent mantelzorger wanneer je vader of moeder verslaafd is aan wijn of bier. Misschien heeft jouw broer wel veel aandacht nodig omdat hij altijd zo druk is. Of woont je oma bij jullie in huis en moet je moeder veel voor haar doen.

Soms hebben vaders en moeders het zo druk met het zorgen voor anderen, dat ze jou een beetje vergeten. Dan is er geen tijd om voor te lezen of jou te helpen. Dan kan het zo maar gebeuren dat jij juist veel extra werk moet doen thuis: boodschappen halen, oppassen of klusjes doen.

Als je er weleens wat vaker over nadenkt, kan het goed zijn om met iemand te praten over de situatie bij jou thuis. Het is fijn wanneer dat kan met je vader of met je moeder. Maar misschien praat je liever met iemand anders. Denk dan eens aan een tante of oom of de juf of meester op school.

Ook Maria van het Steunpunt Mantelzorg kan misschien iets voor jou doen. Je mag bellen: (0341) 25 72 42 of mailen: mantelzorg@hetvenster-nunspeet.nl.

Klik hier voor tips voor jonge mantelzorgers
Klik hier voor een test voor jonge mantelzorgers

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world