Jonge mantelzorgers

Even voorstellen

Ik, Maria Beens, werk als consulent bij het Steunpunt Mantelzorg Nunspeet. Ik richt mij in het bijzonder op mantelzorgers in de leeftijdscategorie 6 tot en met 17 jaar. Dit zijn jongeren die zorgen voor en/of zich soms zorgen maken om een ziek en/of beperkt gezinslid. Deze jongeren noem je ook wel jonge mantelzorgers (JMZ-ers).

Veel kinderen en jongeren maken het mee: bij hen thuis is iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld door een lichamelijke of psychische ziekte, een beperking of een ernstige verslaving. Het kan om je vader of moeder gaan, een broer of zus of een ander familielid zoals een inwonende opa of oma. Bij zeker 1 op de 10 jongeren is dit het geval. Die kinderen en jongeren helpen thuis vaak mee om de boel draaiende te houden. Dat gaat niet altijd zonder (kop)zorgen! En daarom zijn wij er voor jou!

Herken je jezelf in deze beschrijving of ben je op een andere manier geïnteresseerd, klik dan via de verschillende links naar de informatie voor jouw leeftijdsgroep!

Tot ziens, horens of mails!

Start nieuwe KOPP/KVO training

In de periode van januari tot maart 2019 organiseert Steunpunt Mantelzorg Nunspeet in samenwerking met Margo Hendriks Training &Coaching een groepstraining voor kinderen van ouder(s) die een psychiatrische stoornis (KOPP) hebben of verslaafd (KVO) zijn. Het doel van de training is het kind vertrouwen en inzicht te geven in hun eigen kunnen en dat van hun ouders. Klik hier voor meer informatie.

Jonge mantelzorgers 6 t/m 12 jaar
Jonge mantelzorgers 13 t/m 17 jaar
Ouders
Professionals

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world