Maaltijd Thuis – voor wie liever thuis warm eet

Soms lukt het niet meer om zelf een warme maaltijd te bereiden. Of het kost u teveel energie. Natuurlijk kunt u vijfmaal per week de warme maaltijd gebruiken in het dienstencentrum van Het Venster. Maar misschien laat u liever een warme maaltijd thuis bezorgen. Dat kan!

Cliënt aan het woord: ‘Als oudere krijg je niet zo veel bezoek doordat vrienden zijn gestorven. Vaak is in het weekend de bezorger de enige die je ziet en spreekt. Je eet iedere dag op tijd warm, je kunt je er niet vanaf maken met een boterham. Bij de maaltijd die door Het Venster wordt bezorgd, heb ik de keus uit twee menu’s. Het eerste is wat lichter verteerbaar. Soms vul ik niets in en dan is het een verrassing wat de kok nu weer voor lekkers heeft gemaakt. Er is zoveel variatie!

Met Maaltijd Thuis wordt de warme maaltijd zeven dagen per week thuis bezorgd. De Maaltijd(en) Thuis worden geleverd door Distrivers en opgewarmd in de keuken van WZUVeluwe. Vrijwillige medewerkers van Het Venster bezorgen tussen de middag de warme maaltijden aan huis.

Voor warme maaltijden van Distrivers gelden de volgende prijzen:

  • Warme soep à € 0,80
  • Warme hoofdmaaltijd à € 6,25
  • Toetje à € 0,60
  • Bijgerecht à € 0,45

In de standaard recepturen van Distrivers wordt een laag zoutgehalte gebruikt. Ook kan gekozen worden voor ZTZ (zonder toevoeging zout, wettelijke benaming voor zoutarm/zoutloos). De daarnaast veel voorkomende diëten/eetgewoontes zijn: Glutenvrij, lactosebeperkt, zonder varkensvlees, meer vis, flexitarisch, vegetarisch, enz. Ook zijn er ook nog de consistenties: gemalen, vloeibaar, dikvloeibaar.

De warme maaltijden kunnen besteld worden via de website van Distrivers of door te bellen naar 088 003 10 06. Wanneer u zich aanmeldt, vermeld dan altijd dat u zich aanmeldt voor warme maaltijden in Nunspeet.

Koelvers maaltijden

Voor wie wel de Maaltijd Thuis wil gebruiken, maar de maaltijd liever warm op een eigen moment gebruikt, biedt Het Venster de mogelijkheid van de bezorging van een koelverse maaltijd. De koelverse maaltijden van Uitgekookt worden op twee momenten in de week thuisbezorgd.

Voor de koelverse maaltijden van Uitgekookt gelden de volgende prijzen (vanaf 1 januari 2019):

  • Hoofdmaaltijd standaard à € 6,65
  • Hoofdmaaltijd luxe à € 8,34
  • Soep à € 1,99
  • Toetje v.a. € 1,25
  • Bijgerecht v.a. € 1,99

Klik hier voor een uitgebreide prijslijst.

De koelverse maaltijden zijn vetbeperkt en natriumbeperkt. Ook kunnen koelverse maaltijden besteld worden voor diabetes patiënten of degene die voorkeur hebben voor vegetarisch. De koelverse maaltijden, een keuze uit 20 maaltijden, worden op dinsdag- en/of vrijdagmorgen bezorgd en zijn vijf dagen houdbaar in de koelkast. Wie minimaal drie koelverse maaltijden bestelt, betaalt geen bezorgkosten (anders zijn de bezorgkosten € 1,99).

De koelverse maaltijden kunnen besteld worden via de website van Uitgekookt of door te bellen naar 085 040 60 65.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world