Steunpunt Mantelzorg

Nieuwe website Steunpunt Mantelzorg

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de invulling van een nieuwe site voor Steunpunt Mantelzorg. Tot die tijd vindt u hier de informatie zoals die ook op de oude website van Het Venster en Steunpunt Mantelzorg stond. Excuus voor het tijdelijke ongemak. In het Steunpunt en bij u thuis helpen we u graag op de manier zoals u dat van ons gewend bent!

Steunpunt Mantelzorg en Corona

Klik hier voor meer informatie over hoe Steunpunt Mantelzorg met Corona omgaat.

Doel

Het Steunpunt Mantelzorg Nunspeet geeft informatie, advies, ondersteuning en begeleiding aan mantelzorgers en informeert de samenleving over het belang van goede mantelzorgondersteuning. Iedereen die bezig is met zorg voor een relatie en dit doet buiten de zorgverlening om, is een mantelzorger. De hulp die het steunpunt geeft, kan bestaan uit praktische ondersteuning en wegwijs maken te midden van regelingen/ formulieren, etc. maar ook uit psycho-sociale ondersteuning van de mantelzorger. Vanuit het steunpunt bieden we individuele of groepsgewijze ondersteuning aan. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd waarin een thema behandeld wordt en koffie-inloop-middagen waarin ruimte is voor uitwisseling van gevoelens en ervaringen. Ook (h)erkenning speelt hierbij een grote rol.

Mantelzorgvriendelijke organisatie

In 2017 heeft Steunpunt Mantelzorg de officiële erkenning voor mantelzorgvriendelijke organisatie gekregen.
Dit houdt onder andere in dat collega’s zich bewust zijn van de combinatie werk en mantelzorg en dat het thema bespreekbaar is op de werkvloer.

Aanmelden Mantelzorg Nunspeet

U kunt zich aanmelden bij de mantelzorgconsulent van Het Venster. Vult u daarvoor het contactformulier in of bel (0341) 25 72 42.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world