Mantelzorgbijeenkomsten

De nieuwe mantelzorgkalender is gepubliceerd! De activiteiten en bijeenkomsten beslaan de periode van 7 september 2019 t/m 8 juni 2020. Activiteiten worden aangeboden in samenwerking met Zorggroep Noord-West Veluwe, Stichting Welzijn Nunspeet, Het Baken, Grip op je leven, Wonen Zorg & Welzijn, Philadelphia, Buurtzorg en Steunpunt Mantelzorg. Alle mantelzorgers zijn welkom ook al zijn ze niet ingeschreven. Klik hier voor de kalender.

Buitenactiviteit voor jonge mantelzorgers 

Levend Stratego en Het Jachtseizoen zijn leuke, spannende samenwerkingsspellen die we in het Nunspeetse bos gaan spelen. Zorg dat je er bij bent! Deze activiteit wordt verzorgd door een medewerker van Stichting Grip op je leven en Steunpunt Mantelzorg.

Datum: Dinsdag 7 april
Tijd: 19.00 – 21.00 uur (Inloop vanaf 18.45 uur)
Locatie: Stichting Grip op je leven, Eperweg 135, Nunspeet
Voor wie: Jonge mantelzorgers (voortgezet onderwijs)
Kosten: Geen
Max. aantal pers.: 20 (minimaal 8)

Aanmelden is gewenst:
Steunpunt Mantelzorg, tel. (0341) 25 72 42 of per mail:
mantelzorg@hetvenster-nunspeet.nl o.v.v. de datum en activiteit.

Vormen vervoer, mantelzorg, financiën e.d. een belemmering om te kunnen komen? Geef dit ruim op tijd aan, we denken graag mee!
Deze activiteit is een onderdeel van de mantelzorgkalender (een initiatief van Steunpunt Mantelzorg i.s.m. Stichting Welzijn Nunspeet, Zorgverlening Het Baken, Buurtzorg Nunspeet, Stichting Grip op je leven, Philadelphia en Zorggroep Noord West-Veluwe).

Cursus omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel

Voor familie en naasten die zorgen voor iemand met niet aangeboren hersenletsel

“Hoe kan ik nu het best met Daan omgaan?” “Waarom doet Kim ineens zo raar?” “Hoe kan ik de zorg voor Marije beter volhouden?” Het zijn een paar van de vragen die regelmatig aan de professionals van Ziekenhuis St. Jansdal, Interakt Contour, Zozijn, Steunpunt Mantelzorg Nunspeet, NAH Gelderland en MEE Veluwe worden gesteld. In zes bijeenkomsten delen de organisaties hun kennis met familie en naasten van mensen met niet aangeboren hersenletsel.

De cursus

Tijdens de cursus, die start op 4 februari 2020, delen deskundigen op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel hun kennis en ervaring met de deelnemers. Met een uitleg over de rol van hersenen in ons gedrag wordt een inkijkje in de problematiek gegeven. Ook de verandering van gedrag en het effect daarvan op het gezinsleven wordt besproken. Op een praktische wijze wordt er advies gegeven over de omgang, de beschikbare hulp en de manieren om als verzorgende zelf het hoofd boven water te houden. De groepsgrootte is maximaal 14 personen, zodat er ruim de gelegenheid is om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats op de dinsdagavonden 4 februari, 18 februari, 3 maart, 17 maart, 31 maart en 14 april van 19.30 tot 21.30 uur bij het Steunpunt Mantelzorg in dienstencentrum Het Venster aan de Elburgerweg 15 in Nunspeet. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met mantelzorgconsulent Lenie Draaijer via e-mail l.draaijer@hetvenster-nunspeet.nl of telefonisch via 0341-257242.

Aankondiging nieuwe KOPP-KVO training voorjaar 2020

KOPP/KVO staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Verslaafde Ouders (KVO). Opgroeien in een gezin waar één of beide ouders psychische of verslavingsproblemen heeft, is niet altijd even gemakkelijk. het doel van de training is het kind vertrouwen en inzicht te geven in hun eigen kunnen. het kind leert zelfverzekerder contacten aan te gaan, grenzen aangeven en hulp te vragen aan anderen. De training wordt gegeven aan de hand van sport, spel en creatieve activiteiten. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere school, vrienden en het ziektebeeld van de ouder(s). Door deze onderwerpen te bespreken met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken, worden deze kinderen een stapje op weg geholpen om beter om te gaan met de situatie thuis. De training is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die in de gemeente Nunspeet wonen. Klik hier voor de flyer voor meer informatie.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world