Veilig wonen

Wie wil niet zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen? Het kan met wat hulpmiddelen niet alleen gemakkelijk, maar ook veilig zijn. Door slimme aanpassingen in de woning en/of aangevuld met personenalarmering. Veiligheid thuis geeft (dan) rust!

Personenalarmering

Bij het zelfstandig wonen is het mogelijk dat er plotseling iets mis gaat. Onvoorzien vallen, techniek die weigert, ongewenst bezoek… en dan niet terug te kunnen vallen op familie, vrienden of buren omdat de afstand te groot is.

Een gebruiker aan het woord: “Afhankelijk worden vind ik moeilijk. Personenalarmering helpt mij bij het zelfstandig wonen. Ik vind het heel praktisch om personenalarmering te hebben. Het geeft me een soort geruststelling. Twee keer heb ik gebruik gemaakt van mijn personenalarmering. De eerste keer lag ik in de gang en kon ik niet meer overeind komen. Ik had het eten op het gas staan. Ik heb toen gealarmeerd en daarop is er hulp gekomen. Toen ze zagen wat er aan de hand was, hebben ze meteen de ziekenwagen gebeld. Dat was een goede actie. Later ben ik nog een keer gevallen en heb ik ook de personenalarmering gebruikt”.

Bij het pakket personenalarmering huurt u een alarmontvanger met zender en kan gekozen worden uit:

  • Eigen contactpersonen
  • Professionele achterwacht
  • Gecertificeerde sleutelkluis
  • Diverse extra domotica

Voor gebruik van de personenalarmering wordt een inkomensafhankelijke bijdrage gevraagd. Download hier de folder voor meer informatie.

Gewoon Gemak

Of wilt u de kans op ongelukken in uw woning verkleinen? Met behulp van Gewoon Gemak kunt u de eerste stappen zetten naar slimme woningaanpassingen die weinig kosten, maar net het verschil kunnen maken tussen onveilig en veilig. Bijvoorbeeld door een extra wandbeugel in de douche aan te brengen.

Om u een stukje op weg te helpen, heeft de gemeente een kleine subsidie beschikbaar gesteld. Dit houdt in dat u 1/3 deel van de kosten bij de gemeente kunt declareren. Daarbij geldt een maximum subsidiebedrag. Hierover is meer informatie te vinden op: www.gewoongemak.nl.

Blijf veilig thuis wonen! Ga gewoon in gesprek met de Vensterconsulent over Personenalarmering of Gewoon Gemak door het invullen van het contactformulier of door tijdens kantooruren te bellen naar (0341) 25 72 42.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world