Skip navigation MENU

Hulp- en klussendienst

Het Venster steekt graag een helpende hand uit als je hiervoor geen beroep kunt doen op je familie- of kennissenkring.

Klussendienst

Vrijwillige medewerkers van de klussendienst doen kleine klusjes van maximaal één uur in en om het huis. Bij kleine klusjes kan gedacht worden aan het ophangen/vastzetten van dingen, lampen verwisselen, het repareren van een lekkende kraan, het sneeuw- of bladvrij maken van de paden rondom het huis, enzovoort.

Voor de klussendienst wordt per aanvraag een eigen bijdrage gevraagd van € 6,- (voor een tuinklus € 7,50).

Hulpdienst

Bij de Hulpdienst staan vrijwillige medewerkers klaar om te helpen. Bijvoorbeeld met vervoer, al dan niet met begeleiding, naar een huisarts, ziekenhuis of een andere bestemming. Maar ook hulp bij het doen van boodschappen of digitale ondersteuning is mogelijk. Het team van de Hulp- en Klussendienst denkt graag met je mee.

Voor de hulpdienst wordt een bijdrage in de vervoerskosten gevraagd. Voor onderstaande ritten gelden vaste bedragen.

Voor overige bestemmingen wordt een vergoeding van € 0,35 per gereden kilometer gevraagd. Eventuele parkeerkosten zijn voor rekening van de hulpvrager. De bijdrage wordt betaald aan de medewerker die de dienst levert.

Aanvragen

Aanvragen voor de hulp- en klussendienst kunnen elke werkdag van 9.00-10.00 uur telefonisch worden gedaan of 24 uur per dag door middel van het contactformulier.

Coördinator Hulpdienst aan het woord: ‘via de thuiszorg kwam een vraag binnen of een ouder echtpaar skypen geleerd kon worden. Een van hun kinderen woont in het buitenland en zij misten heel erg het contact. Met hulp van een vrijwilliger is dit gelukt. Waarop de vrouw riep “nu lijkt het wel of ik er zelf ben geweest, ik kon zo even binnen kijken waar mijn zoon woont”.

asdfasdf

asdfsadf

Copyright 2023 Het Venster Nunspeet

Privacy & cookiesNaar boven