Skip navigation MENU

Terminale thuisondersteuning

Stichting Het Venster biedt ondersteuning aan hulpvragers en hun mantelzorgers thuis tijdens de laatste levensfase. Veel mensen hebben de wens om hun laatste levensfase thuis te kunnen blijven in hun vertrouwde omgeving. Voor familie of andere naasten kan dit een waardevolle, maar tegelijkertijd ook een zware periode zijn. Door de inzet van vrijwillige medewerkers kan er ondersteuning geboden worden. Ze kunnen zowel overdag als ’s nachts ingezet worden. De vrijwillige medewerker kan bijvoorbeeld overdag een aantal taken van de mantelzorger overnemen zodat hij of zij even op adem kan komen, of de vrijwilliger is ’s nachts aanwezig, terwijl de mantelzorger kan slapen. Samen met de huisarts en eventueel een thuiszorgorganisatie wordt het op deze manier mogelijk gemaakt dat mensen de laatste levensfase thuis kunnen doorbrengen.

De inzet van de Vrijwillige Terminale Thuisondersteuning is maatwerk. Daarom wordt er bij aanmelding een gesprek gepland met de coördinator. Bel ook gerust als je ernstig ziek bent, maar ondersteuning op dit moment nog niet nodig is. Dan kunnen we vast met je overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Wij werken binnen de gemeente Nunspeet. Woon je in Elspeet, Hulshorst, Nunspeet of Vierhouten dan kun je een aanvraag bij ons doen.

De coördinator is iedere dag bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 op telefoonnummer: 06 10 21 23 59

 

Het Venster is aangesloten bij de Vrijwillige Palliatieve Terminale  Zorg (VPTZ).
De gebruikte foto komt uit de database van VPTZ. Wij maken gebruik van het Kwaliteitskompas.

 

 

Copyright 2023 Het Venster Nunspeet

Privacy & cookiesNaar boven