Skip navigation MENU

Thuis in Balans

Het verder leven na een ingrijpende ziekte, na behandelingen of bij het afnemen van lichaamskrachten, is topsport. Het vraagt fysiek én mentaal veel van de persoon zelf en van de thuissituatie. Zijn behandelingen afgerond of zijn die niet (meer) mogelijk, dan is men op zichzelf en op de direct betrokkenen aangewezen. Wat veelal eenzaamheid, onmacht, ontreddering en verwarring geeft.

Adviesgesprek thuissituatie

Bij Het Venster kan een beroep gedaan worden op professionele, ervaren ondersteuning in het vinden van de (nieuwe) balans voor degene zelf en voor de thuissituatie. Het bespreken van de situatie en het onderzoeken van wat in onbalans brengt, kan al opluchten. Waar nodig en waar gewenst, gaat Het Venster mee op zoek naar passende (tijdelijke) oplossingen die de last verlichten.

Service Vervangende Mantelzorg bij chronisch ziekzijn

Even als mantelzorger er tussenuit voor een boodschap of een moment voor jezelf. Van belang voor wie de zorgtaak vol wil houden. Want wie niet goed voor zichzelf zorgt, kan niet goed (meer) voor de ander zorgen. Vrijwillige medewerkers van Het Venster nemen tijdelijk de zorg – voor een minderjarige met een beperking, voor een chronisch zieke of dementerende oudere – even over. De Service Vervangende Mantelzorg kan door Het Venster incidenteel of structureel verleend worden. Vrijwillige medewerkers die ingezet worden bij minderjarigen, zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Bezoekdienst

Om meerdere redenen kunnen mensen zich alleen voelen: familie die verder weg woont, gemis van mobiliteit waardoor men veel thuis moet blijven, enz. Door de bezoekdienst in te zetten, wil Het Venster helpen om meer contacten op te bouwen. Zoveel mogelijk wordt geprobeerd om een vaste vrijwillige medewerker op bezoek te laten komen. De frequentie van de bezoeken wordt in overleg vastgesteld.

Vrijwillige Terminale thuiszorg

Thuis sterven, in de vertrouwde omgeving, is de wens van veel mensen. Vaak is die wens in te willigen, dankzij de hulp van mantelzorgers (familie, buren, vrienden). Maar soms wordt het de mantelzorgers te zwaar en is Het Venster beschikbaar om te helpen.

Door de inzet van vrijwillige medewerkers, kan de mantelzorg worden ondersteund. Daardoor houdt de mantelzorger de hulpverlening langer vol of kan hij/zij de energie besteden aan de directe omgang met de stervende. Samen met de huisarts en eventueel een thuiszorgorganisatie, wordt het op deze manier mogelijk gemaakt dat mensen de laatste levensfase thuis kunnen doorbrengen.

De vrijwillige medewerkers kunnen zowel overdag als ’s nachts worden ingezet. Duur en tijdstip van de inzet worden in overleg met de betrokkenen vastgesteld.

Vraag deze zorg aan door te bellen naar 06 10 21 23 59 (voor Elspeet, Hulshorst, Nunspeet en Vierhouten).

Het Venster is aangesloten bij de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ).

Voorkom overbelasting door een beroep te doen op Het Venster voor het herstellen van de balans thuis!

Neem contact op met Het Venster voor een Adviesgesprek, de Service Vervangende Mantelzorg, de Bezoekdienst of Terminale Thuiszorg door het invullen van het contactformulier of door te bellen.

Copyright 2023 Het Venster Nunspeet

Privacy & cookiesNaar boven